August 2016

28.08.2016 Regnsøndag, men i går nydelig! Vi tok med Colin og Jim til Sokken og badet.
Sommerblomstene i potter kasseres en etter en. Astersene er fine til snitt, men trives ikke så godt i bøtter. Margerittene kom fint igjen tidligere i sommer etter nedklipping, nå regner jeg ikke med at de kommer seg igjen. Har kjøpt isbegonia og gul margeritt på salg på Moy for å i hvert fall ha litt farger.
Spadd opp marikåper og erstattet med kattemynte i både blått og hvitt. Rosa høstanemoner og hvit solhatt står i blomst nå, og en hvit nyinnkjøpt høstanemone 'Honorine Jobert' venter på utplanting.

15.08.2016 I går var det en fin sommerdag! "Ongan" på middag, etterpå båttur til Sokken, Colin og jeg badet fra båten. Litt varmere i dag, og vi har badet fra stranda vår.

13.08.2016 Det ble en flott dag, uansett. Egentlig skulle vi ha tatt tur-retur Kristiansand med MB "Øya" på dens siste dag i sommer, men været klokka ni var nitrist. Isteden gjorde vi et par raske ærender før jeg kjørte til Hageland på Moy på salg. Som i fjor var det artig å handle: sommerblomster til 15-20 kr, stauder 3 for 2, 30 % på busker osv. Masse planter for omkring 160 kr, da går det an! Og mens vi handlet, klarnet været til blå himmel og sol. En rask kopp kaffe hos Tove og Kåre, så hjem og badet (15 grader), middag og hagekos. Tenk om det nå endelig kan bli noen sommerdager.
De siste solstrålene på tomta er borte omtrent klokka åtte, men sola gjemmer seg også en stund bak tilbygget til nr. 17 før det.
Mye vind og regn i det siste har fått plommene til å drysse, så nå er det tid for å plukke til oss selv og slekt og naboer.
Plukket inn alt av stikkelsbær på den tornefrie busken også. Bærene er ganske små og ikke så røde eller gule som 'Hinnomäki', men de smaker godt. Det ble minst en liter. En liten pose i fryseren og resten spist som snacks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar