Januar 2016

28.01.2016 Maurene har våknet igjen og startet den (nå årvisse?) vandringen innomhus. Frem med maurmiddel og støvsuger.
90 % av sneen i hagen er borte igjen! Regn og vind og varmegrader om natta. Grønne spirer i alle oppbygde bed og krukker.

23.01.2016 Kulda slipper taket. Nå er det bare røde temperaturer på langtidsvarslet.
Ingen tegn til spiring på ampelfiolen.

17.01.2016 Ryggen streiket etter første snemåkedag. I stedet ble det småpusling som bokashi og frøsåing og bursdagsfeiring. (Minn meg på å tilbringe 16. januar neste år via Color Line på hotell i Danmark, vinter til tross ...)
Innkjøp av ny snefreser skulle vel garantere at vi ikke får mer sne i vinter ...
Sådd ampelfiol og valmuesøster 'Hensol Violet' for noen dager siden. Ampelfiol står inne på badet og valmuesøster i potte i et av uteskapene, med en snedott oppi potta. I dag er det vinterens foreløpig kaldeste dag/natt med 10 minus, men også den klareste dagen siden første nyttårsdag. Nydelig sol, og temperaturen i hagestua steg til pluss 8.

07.01.2016 Nytt år og nye muligheter. Vinteren kom 3. januar, vi rakk akkurat nyttårsbadet i havet første nyttårsdag, da var det 5 plussgrader og vindstille og sol. Temperaturen i vannet usikker. Og nå sner det godt. Snemåking både i går og i dag, 6-7 minusgrader stabilt og huskaldt. Håper på mildere vær uten nedbør, men det blir det visst ikke før i februar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar