Februar 2017

28.02.2017 Møte i Staudeklubben Sør i Arendal. Foredrag om og salg av helleborus v/Gartneriet Spiren fra Danmark. Tre potter med vakre juleroser ble med hjem. En niger Mme Lemonnier og to orientalis. Øsende regn og tåke på hjemveien, godt å ha sjåfør.

27.02.2017 Småløkene jeg kjøpte på møtet i Staudeklubben i høst, og plantet i potter i drivhuset, blomstrer nå. Først den knøttlille narcissen narcissus romieuxii og sneklokken galanthus hippolyta også.


20.02.2017 Skiføret er oppbrukt. Isteden kommer det blomster i hagen. Iris 'Katharine Hodgkin' er like fin som i fjor. Marsklosterklokkene nesten utsprunget. Auriklene trenger omplanting i år, og da skal jeg benytte anledningen til å fjerne den store steinen. Men ikke ennå ...

17.02.17 Vi har kjøpt nye hagemøbler og er klar for vår!
Kikket bort i klematispotta og ble stor i øyan, klematisen er også klar for vår:

11.02.17 Sådd lobelia Riviera Blue Splash og nattblomster. Trodde jeg hadde mer frø av Riviera Lilac Splash også, men det var jo bare 10 pelleterte frø i posen, så det ble brukt opp i fjor. Sendte fluksens bestilling til Rara Växter :-).
Nå meldes det plussgrader igjen i hele neste uke.

08.02.2017 Sådd tomater og heliotrop.

07.02.2017 Sådde blodbeger i går. Lånte frø på biblioteket!
Det blåser og sner i dag. Synes synd på dem som har det slik hele vinteren ... :-) Er litt bekymret for nettet over drivhuset etter at plasten blåste av for noen uker siden. Skulle ha lagt presenning over for lenge siden.

05.02.2017 Nå ble det vinter. Mest slaps. Benytter anledningen til Alan Titchmarsh "Love Your Garden" på Youtube.
Kjøpte tre stiklinger på Plantasjen, to "superpetunia" og en fuksia.

02.02.2017 Fortsatt ingen sne, til tross for et par forsøk. Den riktige kombinasjonen av kulde og nedbør lar vente på seg. I mellomtiden ligger skydekket tett og lavt og grått.
Bustnelliken og stemor er prikleferdige. Så vidt litt grønt i pottene med kjempeverbena. Husk neste år at de skal spire mørkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar