Mai 2013

26.05.2013 Et par dager sol, et par dager regn, gjerne det. Denne helga har vært varm og fin. Utplantingene er endelig ferdig. Hagestua ryddet. Plommetreet er allerede avblomstret, og søyleepletrærne har startet blomstringen.
Nå er det kveld, solbrillene er lagt bort, skyene samler seg. To småtorsker ligger i kjøleskapet og blir middag i morgen.

25.05.2013 I de to pallekarmbedene er det nå jordskokker og sukkererter, og poteter (6 stk. Troll) og knutekål 'Superschmeltz'.
Kay har kjøpt inn materialer til gjerdestolper; forhåpentligvis rekker vi å sette opp stolper i neste uke.

18.05.2013 Plutselig var det sommer! To (kjøpte) tomatplanter er nå plantet ut i det lille nye "drivhuset". Potter og bøtter fylles med sommerblomster. Begge julerosene flyttet til vestbedet - skal tro hvordan det kommer til å gå. Knertet to liljebiller i kveld, en på martagonliljen og en på det som antagelig er steigenliljer. Steigenliljene kommer opp både her og der nå, hvor jeg har glemt at jeg hadde dem. Og ramsløken som var "forsvunnet", den er også kommet frem.

17.05.2013 En dag som begynte med vind og regn, men som om kvelden har hatt 20 grader og lettskyet. Nå har de første blomstene på plommetreet åpnet seg.

16.05.2013 Kjøpt på Rema, av alle ting, en stjernemagnolia til halv pris, 80 kr. Lurer på hvor jeg skal plante den? Det var absolutt ikke planlagt. Jeg planter ut sommerblomster i bøtter og krukker nå. De eneste sommerblomstene jeg skal sette i bed, er kjempeverbenaene.

13.05.2013 Våren er fremdeles våt. En og annen soldag, to hittil i mai. Men det som vil opp av jorda, det kommer opp til slutt. Blomsterknopp på pionen "Gea", det er det mest hyggelige. Alt som er sådd i år, er sådd to uker for tidlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar